Basic Computer Knowledge Questions and Answer

Today, In this post share some Basic-Computer-Knowledge Questions and Answer , i hope that this question and answer help you for any competitive exam.
Computer-Knowledge

Question and answers

1) The improvement of computer hardware theory is summarized by which law.? A.) Metcalf’s law     B.) Bill’s Law
C.) Grove’s law     D.) Moore’s First Law

  • Answer: Option 'D'
  • Moore’s First Law
2) The most widely used computer device is.
A.) Solid state disks     B.) External hard disk
C.) Internal hard disk    D.) Mouse

  • Answer: Option 'C'
  • Internal hard disk

3)  _______ are software which is used to do particular task.
A.) Operating system     B.) Program
C.) Data     D.) Software

Answer: Option 'B'
Program

4)  Who is father of modern computers?
A.) Abraham Lincoln     B.) James Gosling
C.) Charles Babbage    D.) Gordon E. Moore

  • Answer: Option 'C'
  • Charles Babbage

5) How many generations of computers we have?
A.) 6    B.) 7
C.) 5     D.) 4

  • Answer: Option 'C'
  • 5
6) ________ controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer.
A.) The operating system    B.) The motherboard
C.) The platform     D.) Application software

  • Answer: Option 'A'
  • The operating system

7) All of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPT:
A.) Viruses    B.) Hackers
C.) Spam     D.) Identity theft.

  • Answer: Option 'C'
  • Spam

8) The term 'Pentium' is related to
A.) DVD    B.) Hard Disk
C.) Microprocessor     D.) Mouse

  • Answer: Option 'C'
  • Microprocessor

10) What does HTTP stands for?
A.) Head Tail Transfer Protocol    B.) Hypertext Transfer Protocol
C.) Hypertext Transfer Plotter     D.) Hypertext Transfer Plot
  •  Answer: Option 'B'
  • Hypertext Transfer Protocol

0 comments:

Post a Comment

Feature Article

Popular Posts

Recommended Article

Loading...

Live cricket