Showing posts with label Question Paper. Show all posts
Showing posts with label Question Paper. Show all posts

2017 Madhyamik Question Paper Download, WBBSE all Question Paper Download

In this post share madhamik (West Bengal Bord of Secondary Education - WBBSE) all subject ( Bengali , English , History, Geography, Mathematics, Physical science, Life Science  ) question paper. Many student request for this question paper, so we are share it Bengali version. This is very useful for Madhyamik 2018 students. It will help you to understand old syllabus for Madhyamik Exam 2018. We are helping to reach this answers to more MP students.
2017 Madhyamik Question Paper Download

List of Question Paper

    Recommended Post:

2017 Computer Application Suggestion, Short Type Computer Question - HS (WBCHSE)

2017 WBCHSE ( West Bengal Council of Higher Secondary Education ) - HS DBMS (Data Base Management System)  Suggestion. 2017 HS Short Type Suggestion, uccha madhyamik Computer application Short Type some question. कम्पिउटार एप्लीकेशन सजेशन २०१७ . (২০১৭ উচ্চ মাধ্যমিক কম্পিউটার অ্যাপ্লিকেশান সাজেশন ) Computer Application Class XII Short type question.
 Computer Application Suggestion

  • Define DBMS.
  • What is Primary Key? 
  • What is normalization?Concept of 2NF.
  • Different between Data and information?
  • What is 1:1 Relation?
  • Define Instance?
  • What is Tuple?
  • Define Meta Data?
  • What is Alternate Key ?
  • Define 1:N Relationship?
  • Define Data Dictionary?
  • Define DDL, DCL, SQL and ER Mode.
  • What is full form of SQL?
  • What is full form of ODBC?
  • What is full form of DBA? 
  • What is full form of PQL?
  • What is full form of DCL? 
  • What is full form of DDL?
  • What is full form of DBMS? 
  • What is full form of RDBMS?
  • What is Attribute?
  • What is Ternary Relationship?
  • What is Foreign Key?
  • What is Degree of RDBMS (Relational Data Base Management System)                                    
  • What is Function of DBA?
  • Advantage and Disadvantage of DBMS?
  • What is Candidate Key?                                                         
➤ Download 2017 Computer Application Suggestion, Short Type Computer Question - HS (WBCHSE)   
Page 1 | Page 2| Page 3| Page 4| Page 5| Page 6|Page 7| Page 8| Page 9| page 10 

Networking Short Question and Answer for Class XI, XII

In this post we try to share computer Networking, HTML Short and True False Type very important Question and Answer for Class XI, XII, and other student for WBCHSE (West Bengal Council of Higher Secondary), CBSC board and other competitive  examination.

Networking Short Question and Answer

Question 1: Wan is a ....
Answer: Networking through computers of relatively large geographical area.

Question 2: In WAN data transmission error is less. (True/False)
Answer: False

Question 3: Full Name of ATM is Automatic transfer Mode (True/False)

Answer: False

Question 4: Full Name of HTML is ....
Answer: Hyper Text Markup Language

Question 5: WWW is .......
Answer: To Get the benefit of four serveries of internet

Question 6:ISP Stand for ......
Answer: Internet Service Provider (Example -BSNL, Vodafone, Airtel ect.  )

Question 7: The nature of email address is .....
Answer: Name@domain (Example - abcd@gmail.com)

Question 8:The First Successful network is ....
Answer: ARPANET

Question 9:Modem Stands for Modulator and Transmodulator (True/ False)
Answer:False
Question 10: Telnet is an Internet protocol. (True/False)
Answer:True
View More Question Paper
Page 1 | Page 2| Page 3| Page 4| Page 5| Page 6|Page 7| Page 8| Page 9| page 10

Download Networking Short Question and Answer Paper -pdf

WBBSE MADHYAMIK 2017 SAMPLE QUESTION PAPER

2016 Madhyamik Question Paper Download

Physical science (Bengali Version Question Paper 2016)
In this post share madhamik (WBBSE) Physical Science question paper. Many student request for this question paper, so we are share it bengali versoin. This is very useful for Madhyamik 2017 students. It will help you to understand old syllabus for Madhyamik Exam 2017. We are helping to reach this answers to more MP students.
Examination : WBBSE (Madhyamik Examination)
Year : 2016
Board : West Bengal Board of Secondary Education
Subject : Bengali, English, History, Geography, Mathematics, Life Science , Physical Science
Type : Question Paper
Medium : Bengali and English 

Physical science (Bengali Version Question Paper 2016)




CLICK HERE TO DOWNLOAD THE ALL QUESTION PAPER OF MADHYAMIK PHYSICAL SCIENCE 2015

Download Link,
  • Madhyamik 2016 Bengali Question Paper  
  • Madhyamik 2016 English Question Paper   
  • Madhyamik 2016 History Question Paper  
  • Madhyamik 2016 Life Science Question Paper  
  • Madhyamik 2016 Physical Science Question Paper  
  • Madhyamik 2016 Geography Question Paper 
  • Madhyamik 2016 Math Question Paper    

Feature Article

Popular Posts

Recommended Article

Loading...

Live cricket